İskender Kebap

12 Aralık 2010 Pazar

Merhabalar,
Sirada o kadar cok tarifim varki hangisinden baslayacagimi bilemiyorum.Bugun size esimin  kurban bayraminda televizyondan gorupte yaptigi iskender tarifini paylasacagim.
Ellerine saglik hayatim her zamanki gibi yine cok lezizdi....


Doner etinin marinesi icin gerekli olanlar:( 4 kisilik)
-1 kg dana eti
-3 sogan
-1/2 lt sut
-kimyon
-kekik
-tuz,karabiber

Once dana etini ince biftekler halinde kesin yada imkaniniz varsa kasapta kestirin.Bu arada sogani rondodan gecirin,icine sutu ve baharatlari ekleyin.Etleri bu sosa iyice bulayip,sosladigin etleri ust ustte koyun.Aluminyum folyaya sarin ve serin bir yerde 6 saat kadar bekletin.Sonrada derin dondurucuya koyun.
Iskenderi yapacagin zaman 2 saat oncesinden cikartip,ince ince doner seklinde kesin.erimeden keserseniz daha kolay olur.
Etleri kestikten sonra tavada suyu cekene kadar kavurun.Bir yandan salcali sosu hazirlayin.Esim salcali sosu salca ile suyu sulandirip yapiyor .
En son lavaslari kucuk dilimler halinde kesiyoruz ve firinda biraz isitiyoruz..Tabaga ilk once lavasi yayiyoruz.sonra uzerine salca sosunu onun uzerine doneri yine salca sosunu sonrada yogurdu koyuyoruz.en ustede kizgin tereyagini dokuyoruz.
Isterseniz yogurdu yanina da koyabilirsiniz.Ben bir de cok sevdigimden biber ve dometesleri yagda soteleyip yanlarina koydum.
Afiyet olsun....

0 yorum:

Esma'nın Mutfak Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino