Tuzlu Kurabiye

10 Aralık 2010 Cuma

  Merhaba arkadaslar,
Bu vermis oldugum muhtesem pastane tuzlu kurabiyesi  hem yapmasi bakimindan kolay hemde cok guzel bir tadi var.Deepfrizde sakliyabilir ve misafirleriniz geldiginde onlara ayni tazelikte servis yapabilirsiniz.


   
 MALZEMELER:

  •      125 gr margarin
  •     1 su bardagi siviyag
  •     1 cay bardagi yogurt
  •      1 yumurta
  •      1 corba kasigi toz seker
  •     1 tatli kasigi tuz
  •      1 tatli kasigi mahlep
  •      1 tatli kasigi kabartma tozu
  •      alabildigi kadar un
  •      üzeri icin:1 yumurta sarisi, susam
  
    Hazirlanisi:
      
Önce oda sicakliginda yumusatilmis margarini elinizle iyice yumusatin.Uzerine siviyag, yumurta ve yogurdu ekleyip iyice karistirin.Üzerine bir miktar un koyun.Unun üzerine kabartma tozu, tuz, sekeri ve mahlebi ekleyip alabildigi kadar unla yumusak bir hamur yapin. Hamurdan parcalar kopartip, ikiye kivirtip bükün.Bu miktardan yaklasik iki tepsi cikiyor.Tepsiye dizdiginiz hamurlarin üzerine yumurta sarisi sürüp susam serpin.170 derecede üzeri kizarana kadar pisirip ilik servis yapin.

      (Bu tuzlu kurabiyenin en guzel yani derindondurucuya koyabilmeniz.Cikarttiktan sonra ayni tazelikte kaliyor) 

0 yorum:

Esma'nın Mutfak Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino