Fajita

2 Ocak 2011 Pazar

 Esimle beraber gecen yaz Denizli'de Meksika Restorantinda yemistik.Aci sosuyla beraber yendigi zaman ayri bir lezzeti oluyor.Bende gecenlerde Fajitayi arastirdim ve yapmaya karar verdim.Fajita dana etinden ve tavuk etindende yapiliyor.Bu tarifte dana etini kullandim..


 Malzemeler

 Marine Sosu

-2 dis sarimsak
-2 yemek kasigi zeytinyagi
-1.5 cay kasigi kimyon
-1.5 tatli kasigi karabiber
-1 tatli kasigi limon suyu

-Yarim kilo dana biftek
-Dolmalik biber(sari,kirmizi,yesil renkli olursa gorunus daha guzel olur)
-2 yemek kasigi zeytin yagi
-Karabiber (biberler icin)

 Yapilisi
  Oncelikle etlerimizi ve biberlerimizi ince seritler halinde kesiyoruz.Etlerimizi en az bir saat oncesinde marine sosunda bekletiyoruz.Etimizi kendi yaginda tavada kizartalim ve tuzunu ekliyelim.Diger bir tavadada 2 kasik zeytinyaginda serit halinde kesilmis biberlerimizi kizartalim.Bunlari yapmis oldugumuz Taco ekmeginin icine yayalim.Ustunede avacado ve salsa sosumuzuda ekledikten sonra  dûrûm seklinde yiyelim.
                                                                                                                          afiyet olsun......

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Esma'cığım nefis görünüyor,ellerine sağlık :)

Esma'nın Mutfak Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino