karidesli domates dolmasi

9 Aralık 2010 Perşembe


 Merhaba arkadaslar,karidesli domates dolmasi siteye koydugum ilk tarif olacak.farkli yemek denemelerime bu yemekle basladim ve esim karidesi fazla sevmemesine ragmen cok begendi.bende bu tarifi sizlerle paylasmak istedim...


  Malzemeler
-5 adet domates(buyuk olmasi daha iyi olur)
-200 gr pismis karides
-2 adet yumurta
-mayonez
-marul
-maydonoz(kuru maydonozda olabilir)
-taze sogan

 Yapilisi
 Domateslerin icini cikartiyoruz.daha sonra ters cevirip 5 dk.suyunun cekmesini bekliyecegiz.bu sirada yumurtalarimizi hasliyoruz.haslanmis yumurtalari bir catal yardimiyla ezdikten sonra karidesleri icine ekliyoruz.goz karari alabildigince (yogun olmayacak)mayonez ve tuz ekleyip karistiriyoz.iyice birbirine karistiktan sonra tatli kasigi yardimiyla domateslerin icini dolduralim.
 servis yapmak icin tabagimiza once marullari yerlestirip ustune domatesleri yerlestirelim.ustune maydonozlari serpelim ve yanlarina taze soganlari yerlestirip servis yapabilirsiniz..
                                                                                                      Afiyet olsun.............

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Canım mutfak dünyan ve ilk tarifin hayırlı olsun..Fotoğraf inanılmaz iştah açıcı görünüyor,umarım fırsat bulabilir ve denerim..
Kocaman öpüyorum seni :)

Esma'nın Mutfak Dünyası Copyright © 2009 Designed by Ipietoon Blogger Template for Bie Blogger Template Vector by DaPino